Petplan stelt voor: de bloggers ‘uit de praktijk’
Onze vaste bloggers uit de Petplan dierenblog.

Drie dierenartsen en een dierenartsassistente informeren je wekelijks op verrassende en originele wijze over diverse onderwerpen. In de blogs lees je alles over de gezondheid van je huisdier(en), krijg je informatie over het herkennen van ziektebeelden en hoe je bepaalde klachten kunt voorkomen.

Graag stellen wij je voor aan de dierenartsen Chris Polanen, Paul Overgaauw, Peter Klaver en de dierenartsassistente van het jaar, Karla Kamphuis. Deze 4 dierenexperts zullen je wekelijks verrassen met verhalen uit de dierenartsenpraktijk.

Paul Overgaauw

Paul is een veelzijdig man, hij is dierenarts-specialist veterinaire microbiologie, erkend parasitoloog en Amerikaans specialist.

Paul heeft jarenlang gewerkt in de praktijk, daarna in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het onderzoek. Hij was negen jaar lid van de hoofdredactie van het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en is momenteel verbonden aan het IRAS (Institute for Risk Assessment Sciences), Divisie Veterinary Public Health van de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht en is daarnaast parttime Lector Diergezondheid bij de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Maggie Ruitenberg

Maggie Ruitenberg is eigenaar van gedragsadviesbureau K.A.T. Eigenaren die problemen ervaren met het gedrag van hun kat kloppen dagelijks bij haar aan en ze werkt nauw samen met diverse dierenklinieken.

Maggie geeft les aan verschillende opleidingen over kattengedrag, verzorgt nascholing over probleemgedrag bij katten en geeft regelmatig lezingen over katten en hun gedrag bij dierenartspraktijken en andere organisaties die zich beroepshalve met katten bezig houden. Toen ze begon als kattengedragstherapeut stond kattengedragstherapie in Nederland nog in de kinderschoenen en professionalisering van het beroep kattengedragstherapeut is iets waar ze zich al jaren actief voor inzet, o.a. door haar werk voor de Stichting Kwalitatieve Gedragstherapie voor Katten (St. KGK) en de Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD).

Karla Kamphuis

Karla Kamphuis, 37 jaar, is al ruim 10 jaar met veel plezier werkzaam als paraveterinair (dierenartsassistente). Sinds 5 jaar werkt Karla bij DGC De Nieuwe Hanze te Kampen. En afgelopen jaar is ze verkozen tot paraveterinair van het jaar 2013. Karla is dolblij met haar nieuwe titel. Karla: ‘Het is een bevestiging dat ik op de goede manier bezig ben met mijn vak en het motiveert me om nog beter te worden’. De liefde voor dieren zat er al vroeg in, ze groeide op een boerderij met veel (huis)dieren op. De keuze voor de opleiding dierverzorging bij het Groenhorst College in Barneveld lag voor de hand. Na deze opleiding heeft ze in een groot dierenpension in het Gooi gewerkt. Daarna besloot ze als paraveterinair aan de slag te gaan. Eerst in Zwolle en nu in Kampen bij de DGC De Nieuwe Hanze, een grote gemengde praktijk met een team van 15 personen die goed op elkaar zijn ingespeeld. Karla’s grootste interesse ligt bij de tandheelkunde, anesthesie en voeding voor hond en kat.

Chris Polanen

Chris heeft een hond, Chico. Chris Polanen (1963) studeerde in 1991 af aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht. In 1992 begon hij als zelfstandig dierenarts in Amsterdam Zuidoost. Chris is bijzonder geïnteresseerd in de kattengeneeskunde en schreef daarover in de bladen Majesteit en In praktijk. Hij behoort tot de eerste dierenartsen in Nederland die begonnen met bloeddrukmeting bij de kat. Chris werkt aan zijn debuutroman: ‘Het verdronken land’, die zich afspeelt in zijn geboorteland Suriname. Deze zal in 2014 verschijnen bij uitgeverij Anthos.

Peter Klaver

Peter heeft een Kooiker van 13 jaar oud, Lucky. Lucky is blind en heeft een aangeboren slechte schouder, waardoor het lopen niet zo soepel gaat.

Peter was jarenlang de vaste dierenarts van Artis. Daarnaast heeft Peter diverse projecten begeleid in het buitenland, o.a. het opzetten en begeleiden van dierentuinen en wildlifeprojecten, met name in het Midden-Oosten, Oost-Europa en Afrika. Hij was betrokken bij het van straat halen van bruine beren in Georgië en opvangen van dansberen in India. Hij is inmiddels een ware expert op het gebied van exoten, dierentuindieren, wildlife, vogels, vissen, reptielen, zeezoogdieren, hobbyvarkens en hangbuikzwijnen. Verder is Peter betrokken bij Petlook, de online databank, bedenker van AnimalAlert voor vermiste huisdieren en initiatiefnemer van de grootste dierensite van Nederland Dierennieuws.nl.

Sinds 2013 heeft Peter een eigen praktijk in Dodewaard (dierenkliniek Klaver4dieren) voor gezelschapsdieren en exoten regulier in combinatie met homeopathie en acupunctuur. Peter is als docent verbonden aan de opleiding voor veterinaire natuurgeneeskunde de Silverlinde (anatomie, pathologie, voeding) in Breda.

Ieder huisdier verdient Petplan